Main menu

Pages

Oldegyptisk Slaveri

Slaveri havde sine rødder i ældgamle civilisationer, herunder den egyptiske. Slaver udgjorde den laveste lag af den sociale pyramide. Krige var almindelige i den antikke verden og krigsfanger blev gradvist omdannet til slaver.Men man kunne også blive en slave på grund af hans manglende evne til at betale sin gæld. Slaveri var det direkte resultat af fattigdom. Frivillig trældom også eksisterede hvor kvinder tilbød sig til templet.

slaveri i egypten

slaveri i egypten

slaveri i egypten

slaveri i egypten




Slaver blev også erhvervet gennem arv. Behandling af en slave godt var en moralsk pligt. Selvom slaver ikke var tilfredse ligesom de andre samfundsklasser, blev de ikke forfulgt som vi kan antage.Slave børn blev opdraget godt af ejeren af ​​slaven i henhold til regnskaber 18. århundrede. Nogle slaver kunne opnå højere positioner i samfundet, hvis de havde de færdigheder og evner. Slaver var ofte tatoveret at markere deres status.Hem (Hm), generelt oversættes som 'slave' og oprindeligt betyder krop, var tilsyneladende en person med formindsket rettigheder. Priserne på slaver varieret over tid.  

Under det 25. dynasti, var den gennemsnitlige pris omkring 2,9 debens. Men deres pris kunne være så lav som 20 sæt af sølv.Priserne var igen afhængig af deres evner og brugen, de var på vej til at blive sat til.Mange slaver arbejdede på godser af faraoerne, adelen og præsterne. Føreren kan ansætte en slave i mange forskellige måder, såsom i hjemmet tjeneste som vogter af børn, kokke, bryggerier eller tjenestepiger.De kan bruges som gartnere eller felt hænder eller i stalden. De blev undertiden til at arbejde i stenbrud og miner. Mange monumenter i det gamle Egypten ligesom pyramiderne blev bygget af slaver. 

Imidlertid antages det, at der ikke var nogen slavemarked i Egypten. Snarere enkelte forhandlere synes at have kontaktet deres kunder personligt. Transaktionen blev dokumenteret ved handelsdokumenter, der udføres før tjenestemænd eller en kommunalbestyrelse, der indeholdt bestemmelser, der sædvanligvis anvendes i salget af værdifulde råvarer.Egyptiske slaver blev også kendt for at være blevet henrettet for at ledsage deres afdøde farao i efterlivet. Flygter var ikke let for en slave. Hvis de forsøgte at flygte, blev de taget til fange og sat til straf. Men nogle gange, var slaver ofte sat fri af mestrene selv.