Main menu

Pages

  Egyptiläiset jumalat
 
Kun yritämme jotain järkeä pois monien Egyptin jumalia ja jumalattaria, meidän on pidettävä kaksi tärkeää tosiseikkaa mielessä. Ensinnäkin aikaisin Egyptin historiassa alempi (pohjoinen) ja ylempi (etelä) Egypti yhdistettiin yhden hallitsija. Tämä liitto johti yhdistämällä useiden kulttuuriperinteiden. Toiseksi, koska muinaisen Egyptin sivilisaation olemassa yli kolme tuhatta vuotta jumaluuksia ja myytit vähitellen muuttunut ajan mittaan seurauksena uusia ideoita, kontakteja muihin kansojen ja muuttuvat kulttuuriset arvot.
 
Egyptiläiset jumalat


Egyptiläiset jumalat

   Yksi tunnetuimmista legendoista Egyptin mytologia, että jumala Osiris, pyörii jumaluus, joka kerrallaan voi olla paikallinen hallitsija Niilin delta. Alunperin hän oli jumala liittyy kaupungin Busiris vuonna Delta ja on esimerkki alueellisen jumala, joka sai maata hyväksyntää.

   
Mukaan myytti, Osiris oli Egyptin kuninkaan, joka tappoi hänen mustasukkainen veljensä Seth. Tämä paha veli leikataan sitten Osiriksen ruumiin ja hajallaan osat kaikkialla Egyptissä. Osiris oli uskollinen vaimo Isis joka yhdessä siskonsa Nephthys, kokosi palaset yhteen. Käyttää hänen maagisia kykyjä, Isis laittaa palaset takaisin yhteen, mutta Osiris voisi koskaan elää kuten muut jumalat. Hän siis hallitsi herra alamaailman, kun hänen poikansa, Horus, tuli hallitsija Egyptin (ks. alla). Osiris on edustettuina muumioitunut kuningas.

   
Koska legenda kertoi Osiriksen kuoleman ja jälleensyntymän, egyptiläisetkunnioitti häntä kuolleitten Jumala. Hän on kuvattu muumio tilalleroisto ja huitoa, Insignia kuninkuuden. Vuoden Vanhan kuningaskunnan (n. 2750-2250 eKr.), hän tuli liittyy kuolleen faarao tuonpuoleisessa. Vuoden Lähi kuningaskunnassa (n. 2025-1627/1606 eKr.), kun monet hautajaiskoristeet rituaalit tulivat paljon väestön, kaikki yksilöt alettiin yhdistää Osiris heidän kuolemaa.

   
Horus, haukka-headed poika Osiris ja Isis, on sankari legenda liittyy Osiris myytti. Tänä legenda on taistelua välillä Horus ja hänen setänsä Seth varten valtaistuimelle Egyptin. Tämä taistelu oli erittäin voimakas, sillä Horus myös halusi kostaa isänsä murhan. Horus lopulta kukisti Seth ja tuli hallitsija Egyptin (Egyptin kuninkaat katsottiin Horus maan päällä). Aikana taistelu, mutta Seth repi pois ja mursi Horuksen silmä Smashing sen maahan. Toinen jumala, Thoth, piristyi silmä ja palautti sen. Tämä silmä tuli hyvin voimakas amuletti tunnetaan wedjet-silmä ja on usein nähty haudoissa tai koruja.

   
Thoth, palauttaja silmän, on yleensä kuvattu kanssa pää ibis, yhteinen Egyptin lintu. Thoth oli kirjuri jumalten ja uskottiin keksineen kirjoittamista. Hänellä ihana taikaa ja liittyi myös kuun ja aikaa. Joskus paviaani edustaa häntä, kun hän on kuvattu koko eläin kuin mies paviaani pää.

   
Koska uskonto Egyptin kehittyessä eri jumalia yhä tärkeämmäksi. Satoja vuosia jälkeen pyramidit rakennettiin, merkittävä keskus hallitus siirsi eteläja Theban kaupungin, ja paikallinen jumala että kaupunki tuli johtaja Egyptin pantheon. Tämä oli jumala Amun ja erittäin suuri ja vaikuttava temppeli rakennettiin hänen kunniakseen lähellä modernia kylän Karnack. Vaikka pässi ja hanhi pidettiin pyhiä eläimiä Amun, Jumala itse on aina kuvata mies. Amun vaimo oli jumalatar Mut. Mut esitetään usein nainen yllään korppikotka päähine, mutta voi myös olla leijonan pään tai olla edustettuina korppikotka.

   
Toinen jumalatar oli Hathor, joka kesti useita lomakkeita, kaikki liittyvät lehmä. Joskus hän oli kuvattu ja lehmän pää vai pelkästään korvat tai sarvet lehmän. Muina aikoina koko lehmä käytettiin hänen edustus. Suuri jumaluus, hän samaistetaan kauneutta ja musiikkia. Monet temppelit rakennettiin hänen kunniakseen.

   
Jumalatar Sekhmet oli sota, tuho ja rutto.Yleensä kuvasi kanssa pää leijonan naisen ruumis, hän oliliittyy myös toisen näkökohdan kissan kanssa.

   
Toinen jumaluus joka usein kuvataan johtajan kanssa eläimen Anubis. Hänellä oli pään doglike eläimen nimeltään sakaali. Koska sakaalit asui alhainen autiomaassa, jossa hautausmaat sijaitsivat, Anubis tuli on kunnioitettava jumala hautausmaa. Anubis toimi myös jumala Palsamointi, vastaa valmistelusta elinten hautaamista.

   
Emme tiedä, miksi egyptiläiset päättivät yhdistää joitakin jumalia ja jumalattaria eläimiin tai miksi joidenkin eläinlajien tuli edustaa tiettyä jumaluus. Kaikki eläimet, jotka kehitettiin pyhä yhdistykset, olivat kuitenkin kotoisin Egyptistä jossain vaiheessa sen historian.