Main menu

Pages

Det første glimt mange besøgende har af dette tempel er fra floden, når deres krydstogtskib dokker langs Corniche El Nil. Derfra er det let at visualisere de hellige Barques så længe siden bragt guden Amon-Min og hans kone Mut ned ad floden fra Karnak til deres årlige bryllupsrejse under Opet Festival. Templet er klart synlig fra Corniche og natten gør et spektakulært syn som dens baggårde og statuer er oplyste indtil templet lukker.


Hvis man ser nøje på det luftfotografi vist ovenfor, kan du se, at layoutet af templet ikke er symmetrisk, og at dens akse er lidt skæv. Amenophis III, (Amenhotep - 18. dynasti), som også bygget en massiv ligkapel tempel på Vestbredden og den såkaldte Kolossen fra Memnon, bygget større mere lige del af templet og Ramses II (19. dynasti) byggede de skæve tilføjelser. De blev sandsynligvis gjort i en vinkel til at indarbejde nogle tidligere helligdomme og til at tilpasse den avenue, der engang kom Luxor templet til Karnak Templet. Det avenue var tre kilometer lang og under det 30. dynasti var foret med Sphinxes efter bestilling Nectanebo. Det meste af Avenue er gået tabt under de bygninger moderne Luxor, men en imponerende række af dem forbliver i templets område.


















Det oprindelige tempel var lille og beæret over den årlige Opet Festival, som blev afholdt i den anden måned af sommeren, når Nilen var i oversvømmelse. Denne tidlige struktur havde helligdomme bygget af Hatshepsut som senere blev forhøjet med hendes bror Tutmosis III, men der er tegn på et tempel bliver der fra Riget i Midten æra. De ældre dele af templet var hovedsagelig demonteret og genbruges, når opførelsen af ​​større templet begyndte, og der er nu lidt visuel dokumentation for dem. Under Amenophis regeringstid, blev templet kendt som "Harem of the South", og det fik den pragt, som vi ser i dag. En detaljeret plantegning af templet er vist i slutningen af ​​denne artikel.Selvom Amun Min senere blev bragt til Luxor ved floden, der oprindeligt han blev båret langs Avenue og et karneval atmosfære ville have sejret. Templets massive søjler ville have været farvestrålende og i løbet af Opet festival, ville dens baggårde blive fyldt med musik og dans som præster, udførte de ritualer er nødvendige for at bringe velstand til Øvre Egypten. I oldtiden, ville almindelige mennesker ikke have fået lov inde i templet precincts og kun en nøje udvalgt publikum ville vidne disse. Denne gamle festival er nu afspejlet i Abu el Haggag Moulid der foregår hvert år i den måned Charban, lige før starten af ​​Ramadan. Abu el Haggag var en lokal islamisk hellig mand, som i middelalderen, blev begravet i en vragrester-fyldt helligdom inde i templet. En beskrivelse af dette Moulid kan findes i den religiøse højtider del af Guide til Luxor.Når strømmen af ​​præsterne svundet ind og Theben vendt tilbage til at være et dødvande, landsbyboerne gjort deres hjem inde i templets mure og bragte deres nye religioner med dem. Nu, når du passerer gennem indgangen, du ikke kun se et colonnaded gårdsplads, som er foret med statuer af Ramses II, men også en moské, som landsbyboerne nægtede at ødelægge da de blev flyttet ud af templet i det nittende århundrede. Moskeen udmærkelse Abu el Haggag og da det stadig er i brug, betyder det, at der har været 4.000 års tilbedelse på dette site. Den blev genopbygget i det nittende århundrede, men det har stadig sin oprindelige 11. århundrede minaret.

       
The Abu el Haggag moskeen er stadig i brug og markerer 4.000 års tilbedelse på webstedet.Foran templets første pylon, som er dekoreret med scener af Ramses sejr i slaget ved Kadesh, er en obelisk, der har fire hunde-ledes bavianer på sin base. I overensstemmelse med templets fertilitet forbindelser, oprindelig de bavianer havde oprejst penis, men til trods for at overleve intakt i tusinder af år, blev de desværre ødelagt af over-sippet victorianske arkæologer. The Obelisk engang var en et par, men dens modstykke nu står i Place de la Concorde i Paris, da det blev givet til Louis Phillippe som en gave.

        
Oprindeligt var der seks statuer af Ramses II foran på templet - fire stående og to siddende - men nu kun de to siddende og en stærkt ødelagtstående statue tilbage. De siddende statuer sidder på hver side af indgangen og stirrer mod Karnak. Til venstre for obelisk, monteret på en sokkel er en imponerende sten leder af Ramses II.Den første gård er omgivet af en dobbelt række af papyrus bud kolonner, der engang støttede et tag, hvilket ville have givet templet med mørket og en hemmelighedsfuld luft. Mellem mange af søjlerne er fine statuer af Ramses stående med den ene fod frem, hvilket giver ham stabilitet og nåde. Relieffer, der blev tilføjet senere, vise hans begravelse procession, hvor han deltog mange af hans utallige sønner. Der er også en usædvanlig lettelse af selve templet viser sine obelisker og bannere. Denne del af templet er knyttet til den ældre del gennem den anden pylon, som er flankeret af kolossale statuer af siddende Ramses. Ud over dette pylon, er en storslået Colonnade af søjler, som blev startet af Amenophis III og suppleret ved hans barnebarn Tutankhamon og hans efterfølgere, Ay og Horemheb.På 21 meter høj (68 fod), den Colonnade selv i dag er imponerende, og når det blev opført, det ville have været helt ærefrygtindgydende. The Colonnade har fjorten kolonner, alle med åbne papyrus hovedstæder, der ville have støttet et tag. Dette sammen med de dekorerede vægge, ville have skabt en lukket mørk tunnel, der fører fra mørket ind i lyset, som kunne have gjort gældende religiøse ekstaser. Kun bunden af ​​de omgivende vægge har overlevet, men det giver en detaljeret redegørelse for progression af Opet festival, hvis formål var at forynge kongens beføjelser samt at ære guderne.Beyond the Colonnade er et stort åbent-luftes gårdhave, som kan være blevet indviet af Amenophis III til solen disc Aten. Denne gård er innovativ, da den bevæger sig væk fra de sædvanlige hemmelighedsfulde atmosfære, hen imod en fejring af lys.

       
Den unroofed sol gårdhave fører fra mørke søjlegangen til en fejring af lysSolar Courtyard er ikke asfalteret og i 1989, ved et uheld håndværkere opdagede en cache af statuer, der var forblevet skjult for næsten to tusind år. Statuerne var blevet begravet under den romerske besættelse, når nye kejsere havde større betydning end gamle faraoer og et eller andet sted skulle findes til at gemme overskydende statuer. Burying statuerne bevaret dem, og de udgør nu nogle af de fineste eksempler på egyptiske håndværk. Mange af disse statuer er udstillet i Luxor Museum.På bagsiden af ​​sol gård er en hypostyle hal, der har 36 resterende kolonner, hvoraf nogle er alvorligt beskadigede. Ud over det er en labyrint af ca 50 kamre og helligdomme, der er blevet misbrugt, forstørret, forskønnet og i nogle tilfælde pudses over så forskellige monarker satte deres præg. På et tidspunkt mente man, at en del af dette område kunne have været brugt som et kristent kapel, men det anses nu for usandsynligt.Denne del af templet er faktisk dens hjerte, det sted, hvor Barques af Amun, Mut og deres søn Khonsu blev holdt under deres korte ophold. Her ligger også den fødende rum, hvilket beviser Faraos guddommelige er link med guderne. Enten Amenophis eller Alexander vises her dannes af guderne på en drejeskive. Den hellige bark af Amun havde til huse i den tredje forgemak og fire søjler markeret det sted, hvor barken blev placeret. Disse søjler blev erstattet med et kammer under regeringstid af Alexander den Store og ændringen i byggestilen er helt indlysende.Hele vejen rundt om templet er der ruiner af præster'' kvartaler og en garnison. Bunker af udskårne blokke bjærget fra faldne mure ligger venter på genopbygning, hvilket er en opgave, der kan være afsluttet på en computerskærm, hvis ikke i det virkelige liv. Men med de nye udgravninger, der finder sted, kan deres oprindelige positioner stadig være placeret.I november 2005 begyndte arbejdet med at bane vejen for at gøre Luxor templet del af den største open-air museum i verden. Millioner af pounds blev tilgængelige at bevare templet fra den stigende vandstand, der var ved at ødelægge strukturen, og forårsager murværket at knække og forfald. Ud over dette, har moderne bygninger direkte omkring templet er planlagt til nedrivning, så arkæologer kan afdække grundlaget for mere af templet. En vej er også planlagt til igen slutte Luxor og Karnak templerne.Det bedste tidspunkt at se dette tempel er i skumringen, når den svindende lys giver et indtryk af, hvordan templet ville have set, da det havde sit tag. Templet er dyrebure og som den glød af lys øger den sande skønhed af dette tempel blev mere indlysende.