Main menu

Pages

"Igaüks teab, et Egiptus on maa püramiidid, need mäed kivi, mis paistavad nagu murenenud vaatamisväärsused kohta kauge horisondi ajalugu. Samas kauge ja salapärane nad paistavad, nad ütlevad meile palju oma lugu. Nad ütlevad meile maa mis oli nii põhjalikult organiseeritud, et see oli võimalik kuhjuma need hiiglaslikud Mounds eluiga ühe kuningas, ja nad ütlevad meile kuningad, kes olid nii rikas ja võimas, et nad võiksid sundida tuhandeid ja tuhandeid töötajaid või orjad rügama neid aasta-aastalt, et karjäär kivid, lohistada need ehitusplatsil, ja suunata neid kõige primitiivse vahenditega, kuni haud oli valmis saada kuningaks.

Egiptuse kunsti
Egiptuse kunsti

 Ei kuningas, ja ükski inimene oleks läinud selline kulu, ja võtta nii palju vaeva, et luua pelgalt monument. Tegelikult me ​​teame, et püramiidid olid oma praktilist tähtsust silmis kuningad ja nende teemade puhul. Kuningas peeti jumaliku olendi, kes leidis kõikuma üle neid, ja tema lahkumist selle maa oleks ta uuesti tõusta jumalad, kust ta oli tulnud. Püramiide ​​hüppeliselt kuni taevas tõenäoliselt aitaks tal teha oma tõusu. Igal juhul oleksid nad säilitada oma püha keha lagunemine.

 
Sest egiptlased uskusid, et keha peab säilima kui hing on elama edasi kaugemale. Sellepärast nad takistasid laip alates lagunevate poolt töötada meetod Balsameerimis see, ja siduda see välja riideribadest. See oli muumia kuninga et püramiid oli kuhjatud, ja Tema ihu sinna pandi otse kesklinnas suur mägi kivi kivi kirstu. Kõikjal ümber matmise kambris, ilm ja loitse kanti teda aidata tema teekonnal teise maailma."Aga see ei ole ainult need vanim säilmed inimeste arhitektuur, mis räägivad rolli vana usk lugu kunstist. Egiptlased peetud usk, et säilitada keha ei piisanud. Kui sarnaseks kuningas Samuti säilitatakse, see oli täiesti kindel, et ta oleks jätkuvalt olemas igavesti. Siis nad tellitud kujutati raiuda kuninga pea välja raske, hävimatu graniit, ja pane see haud kus keegi nägi seda seal töötada oma õigekirja ning aidata oma hinge elus hoida ja selle kaudu pilti. üks Egiptuse sõna skulptor oli tegelikult "Ta-kes-Hoiab-elus"."Alguses need riitused olid reserveeritud kuningad, kuid peagi aadlikud kuningliku majapidamise oli oma alaealise haudade rühmitatud puhas read ümber kuninga küngas ning järk-järgult iga endast lugupidav inimene pidi ette nägema oma elu pärast elu tellides kulukas haud, mis maja tema muumia ja tema sarnane, ja kui tema hing saaks elada ja saada, pakkudes neile toitu ja jooke, mida anti surnud. Mõned neist varakult portreed alates püramiidi vanus, neljanda dünastia Vana Kuningriigi, on üks ilusamaid teoseid Egiptuse kunst. On pidulikkuse ja lihtsus nende kohta, millest üks ei ole lihtne unustada. Üks näeb, et skulptor ei püüdnud meelitama oma lapsehoidja või säilitada põgus ilme. Ta puudutab vaid tarvilikku. Igal vähem üksikasjalikult ta jätta.

 
Võibolla on see lihtsalt sellepärast, et see range keskendumine põhivormi inimeste peas, et need portreed jäävad nii muljetavaldav. Sest hoolimata ligi geomeetriliste jäikus, nad ei ole primitiivne nagu on emakeelena maskid [arutatud ka varem]. Samuti ei ole need nii elutruu, nagu naturalistlik portreed kunstnikud Nigeeria ... Tähelepanek looduse ja korrektsuse kohta tervikuna on nii ühtlaselt tasakaalustatud, et nad muljet meile nagu oleks elutruu ja veel kauge ja kestev."See kombinatsioon geomeetriline korrapärasus ja innukalt tähelepanek looduse iseloomulik kogu Egiptuse kunst. Saame õppida, et parim reljeefid ja maalid, mis kaunistatud seinad haudade. Sõna" kaunistatud ", see on tõsi, võib vaevalt sobis kunst, mis pidi olema näinud keegi peale surnud inimese hinge. Tegelikult on need teosed ei olnud mõeldud nautimiseks. nemad pidid "elus hoida". ühel korral, sünge kauges minevikus, see oli olnud tavaks, kui võimas mees suri lasta oma sulased ja orjad temaga kaasas hauda. Nad hukati, nii et ta peaks saabuma pärast sobiva rongi. Hiljem need õudused peeti liiga julm või liiga kulukas ja kunst tuli appi. asemel tõeline teenistujate, suured need selle maa anti pilte asendajad.Pilte ja mudeleid leidub Egiptuse haudadest olid seotud mõte anda hinge abilised teistes maailma usku, et leidub palju alguses kultuure. Et meile need maksuvabastused ja seina maalid annavad ka erakordselt ere pilt elust nagu see oli elanud Egiptuses tuhandeid aastaid tagasi. Ja veel, vaadates neid esimest korda, võib leida neid pigem segadust. Põhjuseks on, et Egiptuse maalikunstnikud olnud väga teistmoodi kui meie esindada reaalses elus. Võibolla see on seotud erineva otstarbega nende maalid pidi teenima. Mis Olulised kõige polnud kenadus kuid terviklikkus. See oli kunstnike ülesanne säilitada kõike nii selgelt ja püsivalt kui võimalik. Nii et nad ei olnud välja toodud visandit laadi, sest selgus, et nad kõigist juhuslik nurga alt. Nad juhtisid mälust, vastavalt rangetele reeglitele, mis tagas, et kõik peab minema pilt oleks välja paistma suurepärase selgusega ..."Sarnast meetodit kasutatakse sageli lapsed. Kuid egiptlased olid rohkem kooskõlas oma taotluses need meetodid kui lapsed kunagi on. Kõik pidi olema esindatud oma kõige iseloomulikuma nurga alt. [Mõtle] efekti, mis selle idee olnud esindus inimese keha. pea oli kõige lihtsam näha profiili et nad juhtis ta külili. Kuid kui me mõtleme, et inimese silm mõtleme seda eestvaates.

 
Seega tervet nägu silm oli istutatakse külgvaates nägu. Ülemise poole keha, õlad ja rindkere, on parim eestvaates, sest siis me näeme, kuidas relvad on hingedega kehale. Aga käed ja jalad liikumises on palju selgemini näha külgsuunas. See on põhjus, miks egiptlased neid pilte vaatama nii imelikult ... Vääntynyt. Lisaks Egiptuse artistide oli raske visualiseerida mõlemale jalale väljastpoolt näha.Nad eelistasid selge ülevaade alates suure varba ülespoole. Nii et mõlemad jalad on näinud seestpoolt, ja mees [] leevendust tundub, kui ta oli kaks vasakut jalga. Seda ei tohi eeldada, et Egiptuse kunstnikud arvasin, et inimesed tundus, et. Nad lihtsalt järgida reeglit, mis võimaldas neil hõlmata kõike inimese kujul, et nad peavad oluliseks. Võibolla see rangelt õigusriigi oli midagi pistmist nende maagiline otstarve. Sest kuidas võiks mees oma käe "foreshortened" või "ära lõigatud" tuua või saavad vajaliku pakkumisi surnud?"See on üks suuremaid asju Egiptuse kunst, et kõik kujud, maalid ja-arhitektuursed vormid tunduvad jagunevad koht nagu nad kuuletusid üks seadus. Kutsume selline seadus, mis kõik loomingut inimesed näivad kuuletuma, "stiil". On väga raske seletada sõnadega, mis teeb stiili, kuid see ei ole kaugeltki nii raske näha. eeskirjad, mille alusel kõik Egiptuse kunsti igati individuaalne töö mõju tasakaalukus ja karm harmoonia."Egiptuse stiil koosneb komplekt väga ranged seadused, mis iga kunstnik pidi õppima oma lapsepõlvest. Istuvad kujud pidi oma käed põlvedel; mehed pidid olema värvitud tumedama nahaga kui naised; välimust iga Egiptuse jumal on rangelt sätestatud: Horus, skygod, tuli näidata pistrik või pistrik pea; Anubis, jumal matustel rituaalidega, nagu šaakal või šaakal pea.Iga kunstnik oli ka õppida kunsti ilus skripti. Ta pidi lõigatud kujundite ja sümbolite kohta hieroglüüfid selgelt ja täpselt kivi. Aga kui ta oli õppinud kõiki neid eeskirju, mida ta oli lõpetanud oma väljaõpet. Keegi ei tahtnud midagi muud, keegi palus tal olla "originaal". Vastupidi, ta oli ilmselt peetakse parimaks kunstnik, kes võiksid anda oma kujud kõige nagu imetlenud monumendid minevikku. Nii juhtuski, et aasta jooksul kolm tuhat aastat või rohkem Egiptuse kunsti väga vähe muutunud."Kõik, mis peeti hea ja ilus vanuses püramiidid toimus olla sama hea kui tuhat aastat hiljem. Tõsi, uus moe ilmus, ja uusi teemasid nõuti kunstnikud, kuid nende programmide esindab inimese ja looduse jäänud sisuliselt sama. "