Main menu

Pages

Egyptiske historie Tidslinje

De 1850 år i Egyptens Predynastic æra (5000 fvt-3150 fvt) var travle tidspunkter af intens kulturel og landbrugsudvikling, befolkningstilvækst, udbredt løsning, og vedtagelsen af ​​hieroglyffer skrift-ning.

Egyptens befolkning var cirka 1 million med den tid kong Narmer forenet de "to lande" i 3100 fvt De 375 år i den tidlige Dynastic Periode (3000 f.Kr.-2625 f.Kr.) så foreningen af ​​Øvre og Nedre Egypten under stærk central regel. Under Dynasties 0 til 3 hovedstaden i Memphis blev grundlagt, og Egyptens enorme, bureaukratiske regering hurtigt udviklet.



The Old Kingdom (2625 BCE-2130 fvt) var en alder af de store pyramider. I statuer af sig selv, har Gamle Rige herskere en rolig, gud-lignende mag. De vidste, at de var sikret evigt liv. De formentlig brød sig ikke meget om dagligdags, jordiske anliggender eller urolighederne i bønderne. De er portrætteret taler direkte til guderne og tænke høje tanker. De tøvede ikke med at hælde alle Egyptens ressourcer på at opbygge overdådige grave for sig selv. Ved udgangen af ​​det gamle kongerige, havde Egyptens befolkning vokset til 2 millioner, for det meste ekstremt fattige bønder.

Der var generel utilfredshed med stadigt dyrere kongelige byggeprojekter. Kraftfuld, velhavende lokale magthavere begyndte at ignorere kongen, og splintrede Egypten til uafhængige feudale provinser. Klimaforandringer bragte en katastrofal serie af lav Niles, der forårsager dårlig høst, udbredt hungersnød og elendighed i den første mellemliggende periode (2130 BCE-1980 f.Kr.). I 150 år, lidt Egypten kaos, borgerkrig og hungersnød.The Middle Kingdom (1980 BCE-1630 f.Kr.) var en herlig, men behersket æra af reformer og kulturel restaurering. I statuer af sig selv, har Middle Kingdom herskere de bekymrede, pleje-slidte udtryk for mænd står over for mange virkelige verdens problemer. De var velhavende og magtfulde, men også hårde arbejdstagere, der kører en stor, uhåndterlig regering. De så, hvad kaos og borgerkrig kan gøre for at deres land. De ønskede ikke en gentagelse. For 350 år, nydt Egypten fred, velstand, øget handel og store praktiske resultater. Befolkningen voksede til 2,5 millioner. For første gang havde Egypten en middelklasse.Den anden mellemliggende periode (1630 BCE-1539 fvt) bragte Egyptens værste mareridt: regel af udlændinge. En anden periode af klimaændringer og ustabile Nile år bragte fejlslagen høst, hungersnød og uroligheder. The Hyksos ("herskere fremmede lande"), udlændinge af semitisk oprindelse, benyttede og indtaget tronen, holde det i mere end 100 år. Fordi de var udlændinge, blev Hyksos hadede. Men de bragte tiltrængte nye ideer og kulturelle innovationer til Egypten. Efter en lang, svær magtkamp, ​​kørte en gruppe prinser fra byen Theben de Hyksos fra Egypten.Det Nye Rige (1539 BCE-1075 fvt) var Egyptens kejserlige alder. På sin største udstrækning, strakte Egyptens imperium fra fjerde grå stær af Nilen dybt i Nubien hele vejen til Eufrat-floden i Asien. Egypten var magtfulde og velhavende ud over Sammenlign-verdens første supermagt. De kejserlige faraoer i Nye Rige har stolte, selvsikre ansigter. De ejede hele verden. De troede ekstrem-ly meget af Egypten, og endnu mere meget af sig selv. Ingen prale var for grand, ingen monument for store og ingen erobring også udfordrende for disse mægtige faraoer. For mere end 450 år, Egypten dag hjemsted for omkring 3 millioner mennesker, var på toppen af ​​verden. Guld, gaver, plyndre og hyldest flød ind som Nilen oversvømmelser. Men forandringens vinde blæste. I løbet af de 419 år, den tredje mellemliggende periode (1075 fvt-664 fvt) Egyptens magt svækket og til sidst kom imperiet til ophør. Ved omkring år 1000 f.Kr., var Egypten kun om konkurs.


Landet splintredes i mange små riger og len, konstant krig. Massive forvirring herskede, så Egyptens tidligere koloni, Nubien, at gribe tronen, som den havde i mere end 100 år. I løbet af Egyptens sene periode (664 fvt-332 fvt) uden påvirkninger og angriberne assyrerne, babylonierne, perserne, og makedonske grækere dominerede Egypten. Et dynasti af forhandler-konger, de Saites, faldt de persiske Kambyses i 525 fvtDen første persiske Occupation (525 fvt-405 fvt) var en ulykkelig tid. Egypten kunne ikke lide at være en del af en andens imperium. Egypterne gjorde oprør og vandt tilbage deres uafhængighed i 66 år. Nakhthoreb (også kendt som Nectanebo II), den sidste konge af det tredivte dynastiet, der regerede fra 362 fvt til 343 f.Kr., den sidste indfødte egyptiske at regere Egypten i 2300 år, indtil 1952 var.


Den anden persiske Occupation (343 fvt-332 fvt) var kort og urolige. Egypten længtes efter en frelser. I 332 f.Kr., kørte Alexander den Store den forhadte persere fra Egypten, der begynder den hellenistiske (græsk) Pe-riode (332 fvt-323 fvt). Egypterne betragtede Alexander en gud-søn af deres gud Amon-Re. Ved at grundlægge byen Alexandria, bragte Alexander Egypten ind i den større Middelhavet verden. Men Egyptens ældgamle, native civilisation blev hurtigt passerer væk.


Den ptolemæiske periode (323 fvt-30 fvt) oplevede i slutningen af ​​det gamle Egypten. De Ptolemies, afgørelse fra Alexandria, blev stærkt præget af grækerne, og den græske og egyptiske kultur begyndte at blande. I 30 fvt, Queen Cleopatra VII begik selvmord i stedet for ansigt nederlag af romerne, og Egypten blev en provins i det romerske imperium.