Main menu

Pages

Ancient Egypian MytologiEn myte kan defineres som en klassisk, gammel historie generelt beskæftiger sig med overnaturlige væsener, forfædre, eller helte, der fungerer som en fundamental type i verdenssyn et folk, som ved at forklare aspekter af den naturlige verden eller til at afgrænse den psykologi, told, eller idealer i samfundet:

 
I modsætning til mange moderne religioner, var der ingen enkelt kilde (eller kun få) tekst, der er knyttet til den religiøse ideologi de gamle egyptere. Der var ikke Bibelen som sådan, der kunne have været, fordi overbevisninger undertiden varierede fra region til region, og mytologi udviklet sig over tid.

egyptiske myter

 Teksterne har været kendt siden den tredje dynasti, der refererer til aktiviteter af guderne, som regel i regnskaberne for forbindelserne mellem adelen og kongen. Faktisk kendte de fleste egyptiske myter om oprindelsen og arten af ​​monarkiet som fokus for interesse. Narrative litteratur har ikke optrådt før Det Forenede Mellemøsten (til vores viden), men de myter sikkert eksisteret i mundtlig tradition længe før. Henvisningerne til handlinger guder indsættes i de rituelle tekster tidligt som Pyramide tekster.

 
Fordi Egypten havde mange guder, de havde også mange myter. Nogle, såsom dem omgivende Re, Solguden, især i tidligere perioder, og senere som en bekræftelse af Horus og Seth, blev central i den egyptiske religion, måske især på grund af deres relevans for royalty. Men andre myter involverer for eksempel Hathor som en healer, var meget vigtigt for egypterne mere almindelige, som er de myter om Bes, en gudinde af fødsel og hjem. Der var sikkert andre myter, nogle gange i modstrid med andre, der forklarer skabelsen, behandlet efterlivet, og endda i slutningen af ​​tid.
 
Value-systemEn værdi-system (se også vores artikler om ondskab og etik) var vigtigt at de gamle egyptere i stort set samme måde er det i dag. Faktisk var mange af de moderne samfunds værdier til stede i den egyptiske system. Hvad der måske er anderledes er den præcise betydning, at de gamle egyptere gav deres værdi system. Bestemt er værdien systemet været både en verdslig og religiøs side. På den religiøse side, og derefter som i mange religioner i dag, blev en dømt til døden for handlinger dets levetid, og er dømt til at forblive medlem af de fordømte eller den velsignede.
 
Men et system af værdier var også vigtigt for den sociale orden, som det er i dag, og dengang som nu, var et strafferetlige system fås også til at straffe lovovertrædere i løbet af deres liv for visse lovovertrædelser.

 
Noget anderledes var spørgsmålet om Ma'at, en personificeret begreb sandhed, balance og orden. En person kunne overtræde Ma'at på hans handlinger, men det er også muligt nationen som helhed. I denne henseende har kongen altid været ansvarlig for at vedligeholde Ma'at på vegne af landet, for det meste af vedligeholdelse og support af centre for tilbedelse, der presser de fremmede magter i almindelighed og ved at opretholde system af værdier, f.eks fjernelse af korrupte embedsmænd. De gamle egyptere troede, at for at opretholde Maat, som et land, kan resultere i guddommelig indgriben, når de egyptiske guder, så længe oversvømmelserne ned af Nilen, og derfor fjende angreb sult eller fuldstændig kaos i landene.Denne opfattelse af national Maat ikke går tabt for os i dag. Mange mennesker af religion fortsætter med at tro, at de formuer af en nation bestemmes af deres tilslutning til disse to gode gerninger og den generelle tro på Gud. Bibelsk, der er flere eksempler på stater for at finde Guds vrede på grund af manglende værdier.
 
Vi kender den gamle egyptiske system af tekstværdier af visdom væg udskæringer, især selvbiografier, og fra forskellige religiøse kilder.