Main menu

Pages

Niiluse on tuntud pikim jõgi maailmas. Jõgi on oma nime saanud kreeka sõnast Neilos, mis tähendab orus. Niiluse üleujutuste maad Egiptuses maha jättes musta setet. Sellepärast muistsed egiptlased nimega jõgi Ar, mis tähendab, must.

Niiluse jõgi

Niiluse jõgi

Mõned rohkem jõe Niiluse fakte

 

Kui kaua on Niiluse jõgi? - Niiluse jõgi on tegelikult 6695 km (4184 miili) pikk. Sellise pika pikkus, Niiluse jõgi on spekuleerinud, et pikim jõgi maailmas. Amazonase jõgi jookseb väga lähedal teine, kuigi see on raske kindlaks määrata, mis on tegelikult pikem. Niiluse fakte märkida see tuultele Uganda Etioopia, mis voolab läbi üheksas riigis. Kuigi Niiluse jõgi on sageli seotud Egiptus, siis tegelikult puudutab Etioopia, Kongo Vabariik, Keenia, Uganda, Tansaania, Rwanda, Burundi ja Sudaanis, samuti Egiptuses. See on ainult viimane, et esimene teadaolev navigatsiooni meeskond edukalt järginud jõe algusest lõpuni.
 
 
Niiluse jõgi

Niiluse jõgi



Niiluse jõgi

 

Pankade Niiluse



Kuidas iidsed egiptlased kasutada Niiluse jõgi? - Niiluse jõgi on mänginud väga olulist rolli tsivilisatsiooni elu ja ajalugu Egiptuse rahvas. Üks kõige tuntum jõe Niiluse faktid on jõe võimet toota väga viljakas pinnas, mis on lihtne, linnad ja tsivilisatsioonid kevadel üles koos pankade Niiluse. Viljakas pinnas on kaasa aidanud iga-aastase kevadise suurvee, kui Niiluse jõgi voolab peale pankade. Suur osa Egiptuse rahvas koosneb kuivas kõrbes maa. Peaaegu kogu aasta, väga vähe vihma sajab Egiptuse kõrbetes. See on jäänud truuks tuhandeid aastaid. Rikkalik Niiluse jõgi ette palju vaja niisutamine, isegi iidsetest aegadest. See veetee ka ette joogivee allikas, ja niisutamiseks kasvatamise samuti papüürus pilliroog, mida võib kasutada erinevatel eesmärkidel, näiteks paber ja ehitusmaterjalid.


Niiluse krokodill Faktid - Niiluse krokodill on suur osa Egiptuse kultuur ja elulaad, kuna esimene egiptlased väljakujunenud mööda viljakas pankade Niiluse. Enamik Niiluse krokodillid on umbes 4 meetrit pikk, kuigi mõned neist on teatatud kui pikem. Loomad teevad oma pesad mööda pankade Niiluse jõgi, kus naine võib muneda kuni 60 muna korraga. Umbes kolm kuud hiljem lapsed sünnivad ja võetakse vesi nende ema. Need jäävad temaga vähemalt kaks aastat enne küpsuse saavutamist.


Mitte ainult Niiluse jõe üks peamisi Egiptuse jõed, kuid palju oleks tegelikult; öelda, et see on peamine jõe Egiptus. Niiluse jõgi on kindlasti mänginud olulist rolli ajaloos see salapärane rahvas. Täna, eksootilised ja kogenud linnades nagu Kairo armu pankade Niiluse jõgi, nagu nad on tuhandeid aastaid. Eraisikud huvitatud kogeda Niiluse lähedalt ja isikliku saab reisi mööda kuulsa jõe pardal riverboat kruiisid, et kalduda mitmeid linnu mööda panka.