Main menu

Pages

Der er mange skabelsesmyter, der har udviklet forskellige steder i Egypten. Myter er alle centrale for deres historie en ur-højen kender som "øen Creation". Det var formålet med religion at genskabe den tid, der forårsagede egypterne til at være meget traditionelle i deres tro. Hver af de store myter skabelsens sagde den lokale tempel deres gud / s var den fysiske placering af øen. Tre store historier, der har udviklet sig i det gamle kongerige var Heliopolitan myte, myten om Memphis, og myten Hermopolitan. Hver blev opkaldt efter den by, hvor myten udviklede hhv.

Egyptiske skabelsesmyter

Den Heliopolitan myte udviklet i Heliopolis og centreret omkring Re-Atum som frontfigur for Gud. Ifølge myten, testamenterede Re-Atum i eksistens. Myten om oprindelsen af ​​Memphis i Memphis. Ifølge denne myte var det Ptah der var den øverste skaberen gud. Myten blev udviklet Hermopolitan Hermopolis. Her var guden Thoth, gud for visdom, den vigtigste aktør.Ifølge egyptisk mytologi, skabte Khnum de levende væsener på sin drejeskive. Han modellerede dyr, planter og mennesker på jorden.En detaljeret beskrivelse af, hvordan han skabte mennesket er i Esna Temple. Han beskriver, hvordan han dirigerer blodtilførslen til dækning af knoglerne, og gør huden omgiver kroppen. 

 Han gør luftvejene og fordøje maden.Den vigtigste skaberen gud i gamle egyptiske religion var solguden i det egyptiske sprog, ordet solen er Ra, og det var et navn for solguden, men han blev også regelmæssigt kaldet Atum, ordet md komplet ". Navn Atum synes beregnet til at fremkalde ethvert spørgsmål, som koncentreret i skaberen før skabelsen opstod. Creation er en proces, der udfolder sig på, med alle de udelte gradvist fission adskillelige enheder.Efter aftale med de gamle egyptere polyteistiske tro Shu og Tefnut fødte himlen gudinde Nut og jorden gud Geb, og så det fysiske univers blev skabt. Ra synes at hvile, mens hans søn og døtre fuldføre opgaven af ​​skabelsen.I en egyptisk skabelsesberetning. 

Solguden Ra i form af Khepri, skarabæen gud, der blev generelt krediteret som den store kreative kraft i universet Khepri fortæller, at han først er intet. Det var afgrunden kendt som Nu, hvor han bliver senere de nødvendige materialer til at skabe alt. Ved brug af magi Khepri skaber land med dets fundament i Maat (lov, orden og stabilitet). På det tidspunkt alene er Khepri. Khepri græd voldsomt, og hendes tårer sprang mænd og kvinder.