Main menu

Pages

Eksempler på gamle egyptiske kunst

The Narmer paletten (Palette) 
- Et skjold-formet plade af grå sten 64 centimeter lang, er i form af et kosmetisk palet. Det ville have været brugt til blanding make-up for den kongelige familie.- Hvad gør denne særlige palet af betydning, er der er større end de fleste paletter, og det er kunstfærdigt udskårne på begge sider med billeder og ord.


- Den Narmer Palette er et af de første eksempler på egyptisk hieroglyf skriftligt. Farao Narmer vises på to sider af paletten iført 2 forskellige kroner. Dette kan repræsentere den historiske begivenhed af foreningen af ​​Øvre og Nedre Egypten ved farao.

 

Siddende Scribe

    
- Dette malet kalksten skulptur repræsenterer en mand i en siddende stilling, formentlig en skriftklog. I det gamle Egypten skriftkloge var de mest veluddannede folk, at skulle studere jura, matematik, religion samt læsning og skrivning.- Han holder en halv rullede papyrus. I den gamle egyptiske periode blev skriftligt optaget på papyrus, som er en type papir lavet af en tørret papyrus plante.-Han er set siddende lavt på jorden, da der dengang blev det ildeset for nogen i landet til at sidde højere end farao.


Nebamun jagt fugle- Her ser vi Pharaoh Nebamun jagt vilde dyr. På billedet ser vi også hans kone og datter ser ham sørge for familien.-Dette billede er et godt eksempel på, hvordan de maleri stil i Egypten begynder at ændre sig. I stedet for at alt bliver stiv og flad, begynder det at se mere naturlige ud. Fuglene synes mere fri og åben og fiskene har mere skygge og volumen.

 

Coffin af Tutankhamon- Tutankhamon døde i en meget ung alder af 18 år. Hans kiste var langt mere omfattende end de fleste faraoer "før ham. Det blev fundet i 1922 af en britisk arkæolog. Han opdagede, at indenfor 2 mere almindeligt at se kister blev en solid guld sarkofag dekoreret med farvet glas og halvædelsten- I hans hænder han holder skurk og plejl. Den flail symboliserer Faraos rolle som leverandør af mad til sit folk og skurk symboliserer hans rolle som hyrde for sit folk.- Beskyttelse hovedet er to gudinder, Wadjet CoBrA og Nekbet gribben. Vingerne og kløer af disse dyr wrap omkring ham som et tegn for uendelighed.

 


Menkaure og dronning Khamerernebty- Det er et godt eksempel på skulptur fra det gamle kongerige Style i Egypten.- Billedhuggeren ville have startet med en solid sten firkant og derefter mejslet og slebet det for at få en glat tekstur.- Selv i en skulptur, fik ingen på at være større eller højere end farao. Dronningen her er kortere og står længere tilbage.

 


Buste af Nefertiti- Det er et godt eksempel på skulptur fra det Nye Rige Style i Egypten. Bemærk, hvordan de funktioner ser mere virkelige end det gamle kongerige statuer.- Dette stykke er lavet af kalksten og blev derefter malet til at se naturalistiske. Blå er en signatur farve til Nefertiti. I de gamle perioder var blå maling meget dyrt og svært at gøre. Det betød, at kun kongelige familier havde råd til at bruge den.