Main menu

Pages

Det gamle egyptiske pengesystem

 
Kilder til undersøgelse af brugen af ​​penge i Egypten består af dokumenter fra templet, biografier og andre arkæologiske data. Valuta begyndte at blive brugt af egypterne som den græsk-romerske periode. For de fleste blev de gamle egyptere aldrig konceptualiseret brugen af ​​penge.
 
egyptiske penge


egyptiske penge

Det gamle egyptiske byttesystem


Den egyptiske økonomi har været kendetegnet ved, at der blev købt og solgt byttevarer. Betalinger blev foretaget i form af rationer af korn, kød og stof. Standardgrundlønnen på ti brød og en tredjedel til to fulde kander øl om dagen.

Egypten var dybest set en agrarkultur, udvekslingen af ​​varer var på tværs af korn og råvarer. Senere er beregningen foretaget i form af vægtmetaller som kobber eller sølv. Priserne blev registreret på nogle papyrus, der stammer fra en periode på 150 år under det 19. og 20. dynasti.
 

egyptiske penge

egyptiske penge

egyptiske penge

egyptiske penge


Der er dog mange problemer forbundet med fortolkningen af ​​disse dokumenter. Mange af disse tekster var aldrig beregnet til at blive læst af andre end deres ejere, og var ofte ikke arbejdet af professionelle skribenter. Men fra deres lærde har de identificeret fire værdienheder, der er blevet brugt til at prissætte produkter, bestående af gældsbrevet, Senyu og hin khar.
 

 Gamle egyptiske mønter og valuta:-

 

Gamle egyptiske Deben

 
 Deben er et vægtmål, der blev brugt til guld, sølv og oftest kobber. Gældsbrevet kobber vejer mellem 90 og 91 gram.
 
 

 Gamle egyptiske Senyu

 
 En Senyu, der måske betyder "stykke", er en tapevægt svarende til omkring 7,6 gram. Men i modsætning til andre vægte nævnt her, var Senyu udelukkende en enhedsværdiberegning og blev ikke betragtet som en egentlig vægtenhed i sig selv.
 
 

Gammel egyptisk Khar

 
 En tredje enhed er værdien af ​​NAM, en måling af volumen svarende til 0,48 liter. Khar er et mål for kornvolumen, eller byg eller anden emmer, svarende til 76,88 liter. Kharen blev oftest fundet i en enhedsværdi for kurve, både fordi kurvens volumen var lig dens værdi og kurvene er relativt billige.
 
Gennem den egyptiske historie ser alle disse foranstaltninger ikke ud til at eksistere på samme tid. Før mønter begyndte at cirkulere i det gamle Egypten omkring 500 f.Kr., var der et system af værdier baseret på vægten af ​​guld, sølv og kobber. Metal målt i vægtenheder kendt som deben (ca. 90 g) kunne bruges til at betale regninger og handle.

Optegnelser fra det attende dynasti spørgsmål, at det rigtige metal ofte ikke skifter hænder, men det er blevet brugt til at vurdere handelsvarer. Egypten havde ingen let tilgængelig pengekilde, men det egyptiske ord for penge, hedj, er kommet til at betyde noget nær "penge".
 
Disse metalbarrer og -ringe dateres tilbage til det fjortende århundrede f.Kr. og blev fundet i el-Amarna. De giver os først det sjældne arkæologiske bevis på det egyptiske pengesystem. Komplette barrer vejer omkring 3 deben og ringe ser ud til at være brøkdele af gældsbrevet.