Main menu

Pages

Uden den gamle egyptiske religion, ville der sandsynligvis ikke være nogen pyramider eller den store SphinxWithout den gamle egyptiske religion, ville der formentlig være lidt grund til at besøge Egypten i dag. De store pyramider ville ikke eksistere, og naturligvis heller ikke, ville der være den fantastiske templer, grave på den vestlige bred af Theben (moderne Luxor) og deres mumier, eller farverige dekorationer, der pryder disse strukturer, der har tiltrukket rejsende Egypten i de seneste tre tusind år.  

Bag alle aspekter af egyptiske liv, herunder kunst, politisk struktur og kulturelle resultater må vi se de religiøse kræfter, der har formet struktur i det gamle Egypten. Den åndelige verden, der blev skabt af de gamle egyptere havde en rig fascinerende rester enestående i historien om menneskets religion, men på samme tid, kender noget på mange måder. Karakteren af ​​denne åndelige verden var både mystisk og åbenbare, på én gang tilgængelig og skjult, for selv om egyptiske religion ofte var indhyllet i lag af myter og ritualer, det alligevel gennemsyret den gamle civilisation af Nilen og i sidste ende formet, vedvarende og instrueret egyptiske kultur i næsten enhver forstand. 

En ting, der virker bekendt ved deres gamle religion var, at folk var meget bekymrede efterlivet. Hertil kommer, at undgå at blive regnet blandt de fordømte i efterlivet var det nødvendigt ikke blot at ære de egyptiske guder, men også leve med en kodeks for standarder, der vil blive bedømt efter døden. Herodot fortæller os, at egypterne "er religiøse i højere grad end noget andet folk" Nogle seks århundreder senere, i den perfekte tale, Hermes Trismegistus sammenfatter ånden af ​​egyptiske religiøse overbevisninger for hans discipel, Asklepios, en metafor slående:". 



Gamle egyptiske guder og gudinder
Gamle egyptiske guder og gudinder
Gamle egyptiske guder og gudinder



 [Egypten] er blevet billedet af himlen, og desuden hvilested af himlen og alle de kræfter, der er i det, hvis vi skal fortælle sandheden, er vores land blevet tempel i verden"Som medlemmer af nogen anden menneskelig kultur, blev de gamle egyptere drevet at finde mening i tilværelsen, men der var også andre påvirkninger på deres religion, som behovet for at retfærdiggøre kongemagt, blandt andre.Vi kan ikke sige med sikkerhed, hvornår grundlaget for egyptiske religion blev anlagt, men han var helt sikkert ældre end historien. I virkeligheden kunne en vigtig del af mytologien, såsom Contentings af Horus og Seth, har muligvis været forankret i virkelige begivenheder før foreningen af ​​Egypten.Vi skal være forsigtige, når man overvejer den gamle egyptiske religion.  

Selv om der er en betydelig mængde af sammenhængen mellem de forskellige områder i Egypten og længere levetid for religion, der var betydelige variationer og over tid, ændringer i teologi. For eksempel, mens omkring 1.500 guder og gudinder er kendt ved navn i det gamle Egypten blev mange af dem ikke elsket på én gang eller i hvilket som helst sted.Over tid har mange ændringer fundet sted, og nogle var meget dramatisk. Allerede hale af disse ændringer var undertiden meget indlysende. For eksempel gik nedgravning praksis af egypterne, der var helt sikkert påvirket af deres religiøse ideologier, fra simple mastabaer i de tidlige perioder og under Predynastic periode, monumentale pyramider i det gamle og Mellemøsten. 

Så efter den første leder af den egyptiske Nye Rige, der byggede en pyramide ved Abydos, de egyptiske konger temmelig pludseligt gjorde helt væk overbygninger, men foretrækker i stedet skjulte grave uden overbygninger overhovedet. Måske er en del af årsagen til dette var sikkerheden af ​​graven og dens indhold af værdifulde genstande, hvis det ikke gøre meget for at stoppe gravrøvere. Men der var også meget at gøre med flytning af egyptiske religion i forbindelse med Osiris.  

Guden Osiris synes også ansvarlig for en anden større ændring i egyptisk religion gennem hele sin lange historie, som er forlængelsen. Osiris var en gud demokratisk, sandsynligvis mere populært, fordi det teologi omkring det tilladt selv almindelig egyptere mulighed for udødelighed efter døden.Selvfølgelig er der stadig nogle ting det samme, til en vis grad. Der synes at altid været en solguden af ​​oldtiden, men hans tilbedelse også ændret sig over tid, og til tider dramatisk. Solguden Re blev tilbedt i de tidligste helligdomme i Egypten, og hans veneration nok nået et højdepunkt i slutningen af ​​Gamle Rige, hvor konger ikke kun bygget deres pyramider, templer, men også specialiseret tilbedelse solguden.Måske en af ​​de mest konsekvente af den gamle egyptiske religion var kongens rolle, men selv det har ændret sig over tid. Men Kongen synes at have altid været i centrum af den gamle egyptiske religion. Hvad har ændret opfattelsen af ​​hans rolle, men selv det er noget konsekvent især efter den tidlige Dynastic periode.

Mens egyptologer undertiden kan tage fat på årsagerne til ændringer i den gamle egyptiske religion, det er måske en af ​​de mest ukendte af religion. Har præster har ophedede diskussioner om teologi, der førte til at ændre? Hvis de gjorde, må det have været det meste fortælling i naturen, fordi vi kun har ringe eller ingen post af dette. Hvis sådanne drøftelser fandt sted, skal kongen have været involveret, fordi det er gennem sine handlinger, at de fleste nye religiøse stiftelser blev skabt, og det var hans gravmonumenter, der synes at have ændret sig mest over tid.At teologiske diskussioner og sandsynligvis diskurs fandt sted, er næsten sikker på, fordi mytologi af religion har udviklet sig, mere og mere komplet, dette er især tydeligt fra begravelses tekster, begyndende med de Pyramide Tekster og til at videregive mange tekster især i Nye Rige.På den anden side er det meget sandsynligt, at der er sket ændringer som følge af ændringer i regional magt. Det er jo det tilfældet, når det Nye Rige, centrum for religiøs aktivitet flyttet til Theben, hvor staten gud, Amun steg til anerkendelse. Hertil kommer, også behovet for folkerige by omfatter de foretagne ændringer, især til Osiris.


 
Religion er blevet defineret som en tro og ærbødighed for en overnaturlig magt eller beføjelser betragtes som skaberen og guvernør af universet. Det er noget en oversimplificering, fordi religioner omfatter typisk et system af værdier og forskellige praksis. Ægyptiske religion kan siges at dække deres gamle guder, mytologi eller konti af guderne og andre aspekter af religion, såsom skabelse, død og livet efter døden, og kulter, der tilbad guderne. Men der er sikkert mere kompleksitet til religion, ligesom hvordan kongen har spillet i strukturen af ​​religion, og moralsk dogme om, hvad den gud, der forventes af den mand (en værdi system).GuderneKonstant siden begyndelsen af ​​den egyptiske religion i sin endelige position i templet i Philae, eventuelt med undtagelse af en kort periode, er enige om de fleste eksperter, at religion var polyteistisk. En række forsøg er blevet gjort for at forklare religion i form af egyptiske monoteisme, og helt sikkert lærde i det nittende århundrede, gennemsyret af kristen tradition, har tendens til at finde spor af monoteismen i egyptiske tro.  


Den vigtigste beviser for, at de er placeret anonymitet var "gud", at egypterne er nævnt i litterære tekster og visdom. Men nu er den anonyme gud findes i egyptiske tekster menes at repræsentere en måde at påberåbe sig nogen guddommelig magt stammer fra eventuelle guder, eller undertiden en individuel, tog gud tilbedes af en person eller i en region specifik.Selv under det 18. dynasti regeringstid Amenhotep IV (Akhenaten), som tilsyneladende forsøgt at indføre og fremme en enkelt gud, Aten, den egyptiske religion, ikke kan siges at have været monoteistisk, for mens kongen selv kan have tilbedt en enkelt gud, og selv det er usikkert, har religion aldrig taget, og for de fleste, har egypterne generelt fortsat at tilbede deres traditionelle guder.Imidlertid har flere forskere anvendt begrebet henotheism til egyptiske religion. Denne praksis fokuserer på en enkelt gud behandles i en særlig tid for tilbedelse. Væsentlige, henotheism er troen på én Gud uden at benægte eksistensen af ​​andre. Den troende forener alle kendte guddommelige kræfter i hans foretrukne gud. 

Situationen med guderne kompliceres yderligere af synkretisme og andre former kombinerer dem. Udtrykket "synkretisme" har særlig betydning i egyptologi, med henvisning til den kombination eller fusion af de aspekter af en gud i en anden. Denne funktion dukkede op i 4. dynasti med Atum-Ra i Heliopolis og Riget i Midten, var der mange sådanne kombinationer. Det blev påvist, at det sandsynligvis var en midlertidig fusion af guder, som hver holder deres egne karakteristika.


 
Derudover er der spørgsmålet om begivenheden, et begreb, der ofte misforstået af den brede offentlighed. Egypterne næsten helt sikkert ikke tilbede statuer, malerier af guder eller endog dyr. Disse objekter blev simpelthen betragtet som en manifestation eller midlertidige levesteder for guderne, de tilbad.  Det skal også bemærkes, at egypterne skabte personificerede forestillinger, som Maat (sandhed, balance) eller (Hapi (oversvømmelse), hvis de altid har været forbundet med en gud eller brugt som dekoration.